Omdat het tekort aan technische arbeidscapaciteit op MBO/HBO niveau met het overgaan van de crisis weer nijpend begint te worden is de HAN in 2013 voor elektrotechniek en werktuigbouwkunde gestart met een leerwerktraject voor nieuwe doelgroepen. Dit zijn HBO toelaatbare kandidaten (vaak met een afgeronde MBO of HBO opleiding in een aanpalende sector(bijv bouw of ICT) die hun HBO studie willen of moeten combineren met een part time baan (op jaarcontract, tegen basissalaris van ca 1000 euro/maand).
Groot voordeel voor bedrijven is dat ze
-direct extra arbeidscapaciteit op MBO+ niveau hebben
-een wekelijkse “verbinding” met de HAN hebben (zij kunnen bedrijfs/innovatie vraagstukken in hun studie inbrengen en met docenten en lectoren(toegepast onderzoekers) bespreken.
-maar ook kunnen zij een ambassadeur voor het bedrijf zijn bijv. bij het werven van stagiaires of afstudeerders.
-omdat zij langer (vaak permanent) blijven,  kunnen zij ook nieuwe stagiaires (MBO en HBO) inwerken en ondersteunen met dagelijkse zaken.
Op 25 april organiseert de HAN een matchingsbijeenkomst in Arnhem voor werkgevers en leerwerkkandidaten (elektrotechniek en werktuigbouw). Als u uw interesse toont zal zij u hiervoor (vrijblijvend) een uitnodiging sturen.
Voor overige informatie Ir. M.W.J. (Tinus) Hammink
026-3849306
email: [email protected]