Additive manufacturing, waaronder 3d printen in metaal valt, zou weleens een geweldige kans kunnen zijn voor de maakindustrie in de Achterhoek. Wat is de stand van zaken, wat kun je ermee, hoe kun je er geld mee verdienen en wat zijn nog de beperkingen?

Op 4 april in ‘s-Heerenberg bij TTL Group komen deze vragen aan bod in diverse presentaties tijdens het  TTL-ACT event “Shaping our future in steel’ oftewel  „’t Knejen van de toekomst in iezer” in goed Achterhoeks.Het 3D printen van metaal begint met het poeder.  De fa Carpenter en de fa Schmelz gaan in op de diverse materiaal aspecten bij additive manufacturing. Renishaw belicht de stand van zaken rondom 3D print machines en ADD manufacturing en Melotte presenteren een businesscase.

Tenslotte zullen we het rapport presenteren waarbij we de kansen voor 3d metaal printen in de Achterhoek in beeld hebben gebracht en zullen we de 3d metaal printmachine presenteren die door een samenwerkingsverband van Centrum Innovatief Vakmanschap Oost Nederland en Achterhoekse maakbedrijven wordt aangeschaft om te oefenen met het 3d metaal printen.

Naast de presentaties zullen verschillende bedrijven zich presenteren met een kleine stand.

Daarnaast zijn er allerlei verassende bijdragen gepland die het evenement niet alleen tot een leerzaam maar ook tot een plezierige middag zullen maken waarbij er veel gelegenheid is tot het leggen van contacten.

Voor aanmelden en het programma klik hier